BARBORA WALTER

Věřím v sílu praxe.

Moje cesta k józe začala studiem kulturní antropologie a zájmem o spirituální tradice a léčebné praktiky v různých kulturách. V roce 2015 jsem se poprvé setkala nejprve s učením aṣtāṅga vinyāsa jógy a následně Šrí T. Krišnamačarji, které navázalo hluboké spojení s jógou. Praxe, která začala jako jednoduché cvičení ásan k zlepšení zdraví, se postupně stala oporou mého každodenního života a pomohla mi najít lepší rovnováhu těla, mysli a ducha. V roce 2019 jsem odjela do Indie, kde jsem měla možnost prohloubit své studium aṣtāṅga vinyāsy v institutu KPJAYI v Mysore u Saraswathi Jois.

Po návratu do Evropy jsem absolvovala 200hodinový učitelský kurz vinyāsa jógy u Prague Yoga Collective, se záměrem prohloubit si zejména znalosti anatomie a nabídl mi tak další pohled na to, jak se tělo pohybuje a léčí prostřednictvím jógy. Naučila jsem se také základy metodologie výuky a začala experimentovat s vedením lekcí. Díky následnému mateřství moje praxe získala novou hloubku, která mě dál nasměrovala k terapeutické moudrosti jógy a ájurvédy. Tak jsem se dostala k restorativní józe, jin józe a nakonec zase zpět k učení Šrí T. Krišnamačarji, jak je předáváno v programu Svastha Yoga Therapy Programme, kde se pod vedením rodiny Mohanových učím dodnes.

S hlubokou úctou ke svým učitelům se snažím své poznatky předávat dál tak, jak jsem se je sama naučila a vyzkoušela  jejich účinky ve svém životě. Kromě toho nacházím radost v pořádání akcí zaměřených na duševní zdraví a pohodu. Moje práce antropoložky se také prolnula s výzkumem v oblasti duševního zdraví, zejména při zkoumání témat, jako je role využívání změněných stavů vědomí a entheogenních látek k sebepoznávání a léčení. V individuálních lekcích jógové terapie ráda provázím pacienty využívající léčebné konopí na své cestě k uzdravení.

Těším se na společné cvičení a doufám, že se nám podaří vytvořit prostor, kde se jóga stane jemným průvodcem na vaší vlastní cestě k pohodě a vnitřnímu klidu.

 

Contact me